Brownie med sød kartoffel

En skøn kage, som er langt sundere end…...

Brownie med sød kartoffel anrettet med blåbær

En skøn kage, som er langt sundere end man skulle tro. Du kan lave den som traditionel brownie i firkanter eller bruge den til lagkagebunde.

Brownie med sød kartoffel

Lækker blød, sød og saftig – og langt sundere end man skulle tro. Du kan lave den uden sukker, mel eller smør, hvis du ønsker det.
Ret Dessert
Køkken Sense
Antal 12 personer

Ingredienser
  

  • 350 gr kogt most sød kartoffel afkøles før brug
  • 1 stk moden banan
  • 6-8 stk dadler bløde eller udblødte
  • 2 spsk smør kan erstattes af kokosolie
  • 1 dl Fint malet havregryn eller mandelmel
  • 1,5 dl Fedtfattig kakao fra Urtekram
  • 4 æg
  • 1 nip salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gr hakkede valdnødder
  • 0,5 spsk smør til pensling af form
  • 8 stk mørk pålægschokolade

Sådan gør du
 

  • Sød kartoffel skrælles, skæres i tern og koges
  • Når kartoffel-ternene er helt møre hældes de i en sigte og afkøler
  • Hæld de afkølede kartoffel-tern i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser (undtagen valdnødder)
  • Blend til du har en ensartet blød og glat masse. Du kan evt tilsætte lidt vand, hvis den er for fast
  • Vend med de hakkede valdnødder i dejen
  • Kom dejen i en smurt form
  • Bag ved 200 gr. i ca. 25 min. Prøv gerne undervejs at kontrollere med en pind eller gaffel. Hvis der hænger dej vej, skal den have lidt mere.
  • Tag kagen ud og tilføj pynt, hvis ønsket. På den viste har jeg lagt stykker af mørk pålægschokolade på kagen, mens den er varm og forsigtigt glattet den smeltede chokolade ud. Derefter har den fået et drys mandelflager.

Noter

HF1-2: Sød kartoffel
HF3: æg
HF4: banan, dadler, havregryn
Fedt: smør, kakao, evt. chokolade til pynt (hvis du bruger mandelmed, tæller det også som fedt)
Smagsgiver: salt 
Øvrige: bagepulver

234 kalorier pr. 100 gr.

Inkl. pålægschokolade-pynt

 

Lagkage med brownie-bunde, mousse og jordbær

Lagkage med brownie bunde af sød kartoffel, chokolade mousse og jordbær

Du kan alternativt bruge dejen til lækre “lagkage bunde”. Her bruger du i stedet en rund form. Efter afkøling skæres bunden over vandret, så du har 2 tynde bunde. Du kan med fordel sætte spyd eller pinde ind i kanten, så de kan lede kniven.

Til kagen her har jeg som fyld og topping brug Easis Mousse med chokoladesmag, der piskes med skummetmælk.Til slut kan du pynte med sommerens skønne jordbær.

Man skulle ikke tro det! Men i denne udgave er kalorieindholdet reduceret til ca. 190 kcal/ pr. 100 gr. Det skyldes, at den færdige Easis Mousse indholder 90 kcal/100 gr. og jordbærrene kun har 41 kcal/100 gr.

Se også disse…