Jeg er vild med denne kombination af sprødt, blødt, sødt og salt i en salat. Bemærk, at den nemt kan blive en udfordring i forhold til fedt. Her er der brugt Puck hvid ost 40+, som er blød og lækker. Men det betyder, at der er fedt fra avocado, olivenolie, ost og kerner.
Du kan istedet bruge f.eks. cheasy salatost 3%, som regnes som HF3. Eller spare 1 spsk fedt i en anden spisekasse og så nyde den her.
Salat med blåbær, avocado, feta, aspages, pinjekerner
Ingredienser
- 1 håndfuld frisk skyllet spinat alt. feldtsalat
- 1 håndfuld fint snittet spidskål
- 1 lille rødløg
- 6 stk grønne asparges
- 100 gr blåbær
- 80 gr Feta/hvid salat ost
- 1 mellem avocado
- 2 spsk Olivenolie
- ½ spsk æblecider eddike
- 1 tsk honning eller Fiber Sirup Gold
- 1 tsk salt
- ½ spsk ristede pinjekerner
- 1 spsk ristede græskarkerner
Sådan gør du
- Rør olie, eddike og honning sammen til en dressing. Bland dressingen med spinat, rødløg og snittet spidskål og læg det i bunden af en skål eller et fad.Top salaten med avocadotern, blåbær, ost og drys til sidst med kernerne.