Salat med blåbær, feta, avocado og kerner

Jeg er vild med denne kombination af sprødt,…...

Salat med blåbær, feta og avocado

Jeg er vild med denne kombination af sprødt, blødt, sødt og salt i en salat. Bemærk, at den nemt kan blive en udfordring i forhold til fedt. Her er der brugt Puck hvid ost 40+, som er blød og lækker. Men det betyder, at der er fedt fra avocado, olivenolie, ost og kerner.

Du kan istedet bruge f.eks. cheasy salatost 3%, som regnes som HF3. Eller spare 1 spsk fedt i en anden spisekasse og så nyde den her.

Salat med blåbær, feta og avocado

Salat med blåbær, avocado, feta, aspages, pinjekerner

Blød, sprød, frisk. En salat med både sødme og umami
Forb. tid 15 minutter
Ret Salat
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 håndfuld frisk skyllet spinat alt. feldtsalat
  • 1 håndfuld fint snittet spidskål
  • 1 lille rødløg
  • 6 stk grønne asparges
  • 100 gr blåbær
  • 80 gr Feta/hvid salat ost
  • 1 mellem avocado
  • 2 spsk Olivenolie
  • ½ spsk æblecider eddike
  • 1 tsk honning eller Fiber Sirup Gold
  • 1 tsk salt
  • ½ spsk ristede pinjekerner
  • 1 spsk ristede græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Rør olie, eddike og honning sammen til en dressing. Bland dressingen med spinat, rødløg og snittet spidskål og læg det i bunden af en skål eller et fad.
    Top salaten med avocadotern, blåbær, ost og drys til sidst med kernerne.

Noter

HF1-2 spinat, spidskål, rødløg
HF3 salatost (hvis under 17% fedt)
HF4 blåbær
Fedt avocado, olie, kerner salatost (hvis over 17% fedt)
Smagsgivere æblecidereddike, salt, honning
SØGEORD Blåbær, salat, Sense

Se også disse…