Spinatvaflerne kan laves med mange slags fyld og spises morgen, middag og aften. Overskydende vafler kan gemmes et par dage i køleskabet eller fryses
Spinat vafler med laks
Super lækre og sunde vafler, som kan spises til morgen eller frokost og varieres.
Ingredienser
- 50 gr spinat
- 3 æg
- 50 gr havregryn
- 1 dl mælk
- salt og peber
- 200 gr Hytteost 1,5%
- 4 radiser (store)
- 1 spsk citronsaft
- dild eller purløg
- salatblade eller spinatblade
- 4 skiver røget laks
- 1 stor avocado
- 4 stk citronbåde
- salt og peber
- evt friske ærter
- 1 spsk olie til stegning
Sådan gør du
- Rør hytteost med finthakket eller revet radise,citronsaft, salt, peber og krydderurter efter ønske
- Tænd for vaffeljernet og smørbåde top og bund med lidt olie
- Blend alle ingredienser tilvaflerne. Juster evt. konsistensen med vand. Den skal være tyktflydende.
- Hæld dejen i, så vaffeljernetlige akkurat er dækket. Vent lige ca. 30 sek. og luk derefter låget
- Gør det øvrige fyld klar, mensvaflerne bager
- Du kan evt holde de færdigevafler lune i ovnen imens.
- Anret og server
Noter
- HF1-2: spinat, salatblade, radiser (ærter), citron
- HF3: laks, æg, hytteost
- HF4: havregryn
- Fedt: olie til stegning
- Mælk: letmælk/minimælk
- Smagsgiver: dild, purløg, salt, peber