Jeg er vild med denne opskrift, som fremhæver tomaternes sødme. Du kan sagtens lave rigeligt og bruge dem dagen efter.
Bagte cocktailtomater med hvidløg
Marinaden giver tomaterne umami og fremhæver deres sødme
Ingredienser
- 400 gr cocktailtomater m stilk
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk Balsamico
- 1 spsk Sukrin Gold
- 1 dl Olivenolie
- 2 spsk vand
- Salt og peber
- Frisk timian (alt. oregano, basilikum)
Sådan gør du
- Skyl tomaterne men lad gerne blomster og stilke blive. Dup dem tørre.
- Rør sukrin og balsamico godt sammen
- Rør presset hvidløg i
- Rør olien i gradvist
- Krydr med salt og peber
- Hvis du synes, at mængden er for lille, kan du tilføje lidt vand – forsigtigt og under omrøring
- Kom tomaterne i et fad og hæld marinaden over.
- Drys med frisk timian
- Bagetemperatur og tid afhænger af det ønskede resultat. De viste er bagt ved 200 gr. i 30 minutter, og er stadig saftige. Hvis du gerne vil have dem mere tørre, kan du vælge 150 gr. i 1 time.
Noter
De kan også laves på grill i en lille alu-grillbakke (gerne den med riller i bunden). Her skal de have indirekte varme under låg – og du skal holde godt øje med dem.
Ernæring
Calories: 150kcal