Pak Choi i wok med rejer, nudler og sesam

Pak choi er en skøn kåltype, som er…...

Pak choi er en skøn kåltype, som er meget brugt i det asiatiske køkken.

Wok med pak choi, rejer, nudler og sesamfrø

En lynhurtig, frisk og sund ret
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Hovedret
Antal 2
Kalorier 490 kcal

Udstyr

  • 1 wok

Ingredienser
  

  • 500 gr pak choi
  • 200 gr rejer
  • 75 gr fuldkorns nudler tørret vægt
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk østerssauce

Sådan gør du
 

  • kom nudlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand, som drænes fra efter 5 minutter.
  • rengør pak choi og skær dem over, så toppene kan lægges til side
  • skær det nederste af pak choi bladene i grove skiver
  • skær den øverste grønne del af bladene i fine strimler
  • varm kokosolie og sesam olie op i wokken
  • rist rejerne let. Tag dem op på en tallerken
  • Rist nu pak choi skiverne (de hvide nederste) til de tager let farve. Test gerne undervejs. De skal stadig have lidt bid
  • Kom rejer, nudler og de grønne strimler af pak choi i wqkken og varm igennem
  • Krydr med salt, peber, citronsaft + evt. chili, soya etc. efter ønske
  • Hæld retten på et fad eller direkte i tallerkner og fordel østerssauce samt sesamfrø over

Noter

Der er næsten uendelige muligheder for variationer.
  • Du kan bruge kyllingestrimler i stedet for rejer.
  • Du kan anvende ris i stedet for nudler.
  • Du kan krydre med citrongræs, frisk koriander m.m.

Ernæring

Calories: 490kcal
SØGEORD Asiatisk

Se også disse…