Pak choi er en skøn kåltype, som er meget brugt i det asiatiske køkken.
Wok med pak choi, rejer, nudler og sesamfrø
En lynhurtig, frisk og sund ret
Udstyr
- 1 wok
Ingredienser
- 500 gr pak choi
- 200 gr rejer
- 75 gr fuldkorns nudler tørret vægt
- 2 spsk kokosolie
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk østerssauce
Sådan gør du
- kom nudlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand, som drænes fra efter 5 minutter.
- rengør pak choi og skær dem over, så toppene kan lægges til side
- skær det nederste af pak choi bladene i grove skiver
- skær den øverste grønne del af bladene i fine strimler
- varm kokosolie og sesam olie op i wokken
- rist rejerne let. Tag dem op på en tallerken
- Rist nu pak choi skiverne (de hvide nederste) til de tager let farve. Test gerne undervejs. De skal stadig have lidt bid
- Kom rejer, nudler og de grønne strimler af pak choi i wqkken og varm igennem
- Krydr med salt, peber, citronsaft + evt. chili, soya etc. efter ønske
- Hæld retten på et fad eller direkte i tallerkner og fordel østerssauce samt sesamfrø over
Noter
Der er næsten uendelige muligheder for variationer.
- Du kan bruge kyllingestrimler i stedet for rejer.
- Du kan anvende ris i stedet for nudler.
- Du kan krydre med citrongræs, frisk koriander m.m.
Ernæring
Calories: 490kcal