Bortjsj eller bortsch er en skøn suppe til en kold dag. For at få håndfuld 3 med har jeg brugt tynde strimler af oksekød (fra en minutbøf) som fyld. Alternativet kunne være kogte butterbeans
Bortjsj – russisk rødbedesuppe
Bortjsj eller borsch er en traditionel kraftig russisk suppe.
Ingredienser
- 5 stk Rødbeder
- 3 stk rødløg
- 2 stk rodgrønt. Persillerod, pastinak, selleri el. lign
- 2 fed hvidløb
- 1,5 liter grøntsagsbouillon
- 1,5 tsk sukrin gold
- 2 tsk salt
- 0,5 tsk peber
- 1-2 spsk rødvinseddike
- 2 spsk skyr
- 1 spsk fint hakket rødløg
- 1 spsk hakket persille
- 2 spsk ristet rugbrøds crumble
- 250 gr fint strimlet oksefilet alt kogte butterbeans
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Rengør grøntsagerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i buillion
- Til rugbrødscrumble hakkede jeg 2 skiver brød i en minihakker. Det blev vendt med 1 spsk olivenolie og salt, bred ud på bagepapir og derefter bagt i ovnen ved 175 gr. mens suppen kogte – ca. 20 min.
- For proteinfyld stegte jeg en oksesteak og skar den ud i meget tynde strimler
- Når grøntsagerne er møre blendes suppen glat med en stavblender
- Smag til og server med fyld og topping
Noter
HF1-2 rødbeder, løg, persillerod, hvidløg
HF3 Oksekød i strimler (butterbeans)
HF4 Rugbrødscrumble, brød til suppen
Fedt OlivenolieSmagsgivere: salt, peber, sukrin, boullion, rødvinseddike
Mælkeration: Skyr