Bortjsj – russisk rødbedesuppe

En skøn, farverig og mættende suppe til en…...

Bortjsj eller bortsch er en skøn suppe til en kold dag. For at få håndfuld 3 med har jeg brugt tynde strimler af oksekød (fra en minutbøf) som fyld. Alternativet kunne være kogte butterbeans

Bortjsj – russisk rødbedesuppe

Bortjsj eller borsch er en traditionel kraftig russisk suppe.
Forb. tid 1 time 30 minutter
Ret Suppe
Køkken Russisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 5 stk Rødbeder
  • 3 stk rødløg
  • 2 stk rodgrønt. Persillerod, pastinak, selleri el. lign
  • 2 fed hvidløb
  • 1,5 liter grøntsagsbouillon
  • 1,5 tsk sukrin gold
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 1-2 spsk rødvinseddike
  • 2 spsk skyr
  • 1 spsk fint hakket rødløg
  • 1 spsk hakket persille
  • 2 spsk ristet rugbrøds crumble
  • 250 gr fint strimlet oksefilet alt kogte butterbeans
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

  • Rengør grøntsagerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i buillion
  • Til rugbrødscrumble hakkede jeg 2 skiver brød i en minihakker. Det blev vendt med 1 spsk olivenolie og salt, bred ud på bagepapir og derefter bagt i ovnen ved 175 gr. mens suppen kogte – ca. 20 min.
  • For proteinfyld stegte jeg en oksesteak og skar den ud i meget tynde strimler
  • Når grøntsagerne er møre blendes suppen glat med en stavblender
  • Smag til og server med fyld og topping

Noter

HF1-2 rødbeder, løg, persillerod, hvidløg
HF3 Oksekød i strimler (butterbeans)
HF4 Rugbrødscrumble, brød til suppen
Fedt OlivenolieSmagsgivere: salt, peber, sukrin, boullion, rødvinseddike
Mælkeration: Skyr
SØGEORD Sense

Se også disse…