Sense Blomkålsgratin

...

En elsket klassiker i en Senset udgave. Her er holdt igen med fedtstoffet – uden at det går ud over smagen.

Sense blomkålsgratin

Sense Blomkålsgratin

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 minute
Ret Hovedret
Antal 2

Ingredienser
  

  • 200 gr blomkål i buketter
  • 3-4 stk Forårsløg
  • 150 gr røget mørbrad eller skinke
  • 2-3 stk æg afhængig af størrelse
  • 1 dl Creme fine 7%
  • 100 gr revet parmesan eller anden tør ost
  • 6 cherry tomater
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk rasp
  • 10 gr smør eller magarine
  • 1 tsk bagepulver
  • salt og peber efter smag

Sådan gør du
 

  • kog blomkålsbukettere i ca. 4 minutter. Hæld dem til afdrypning i en si
  • Del æggene i blommer og hvider (som kommes i en større skål)
  • Kom ½ dl creme fine og mel i en gryde og pisk det sammen under opvarmning
  • Kom resten af creme fine i og derefter æggeblommer 1 for 1 under omrøring
  • Rør resten af fyldet (blomkål, mørbrad/skinke, forårsløg, ost, salt, peber) i blandingen
  • Pisk hviderne helt stive
  • smør et ildfast fad med smør eller magarine og drys derefter rasp jævnt ud over
  • Fold nu forsigtigt de stiftpiskede æggehvider lidt ad gangen i massen med fyld
  • Hæld det hele i fadet og drys evt lidt rasp over
  • Bages i ca. 1 time ved 175 gr.

Noter

Server med en god salat.
Sense fordeling
HF1-2: blomkål, forårsløg (+ evt. salat)
HF3: æg, røget mørbrad
HF4: rasp
Fedt: creme fine, smør, ost
Smagsgiver: salg og peber

Se også disse…