En elsket klassiker i en Senset udgave. Her er holdt igen med fedtstoffet – uden at det går ud over smagen.
Sense Blomkålsgratin
Ingredienser
- 200 gr blomkål i buketter
- 3-4 stk Forårsløg
- 150 gr røget mørbrad eller skinke
- 2-3 stk æg afhængig af størrelse
- 1 dl Creme fine 7%
- 100 gr revet parmesan eller anden tør ost
- 6 cherry tomater
- 1 spsk mel
- 2 spsk rasp
- 10 gr smør eller magarine
- 1 tsk bagepulver
- salt og peber efter smag
Sådan gør du
- kog blomkålsbukettere i ca. 4 minutter. Hæld dem til afdrypning i en si
- Del æggene i blommer og hvider (som kommes i en større skål)
- Kom ½ dl creme fine og mel i en gryde og pisk det sammen under opvarmning
- Kom resten af creme fine i og derefter æggeblommer 1 for 1 under omrøring
- Rør resten af fyldet (blomkål, mørbrad/skinke, forårsløg, ost, salt, peber) i blandingen
- Pisk hviderne helt stive
- smør et ildfast fad med smør eller magarine og drys derefter rasp jævnt ud over
- Fold nu forsigtigt de stiftpiskede æggehvider lidt ad gangen i massen med fyld
- Hæld det hele i fadet og drys evt lidt rasp over
- Bages i ca. 1 time ved 175 gr.
Noter
Server med en god salat.
Sense fordeling
HF1-2: blomkål, forårsløg (+ evt. salat)
HF3: æg, røget mørbrad
HF4: rasp
Fedt: creme fine, smør, ost
Smagsgiver: salg og peber