Bio-identiske vs. Syntetiske Hormonpræparater

Bio-identiske vs. Syntetiske Hormonpræparater

Overgangsalderen markerer en naturlig og uundgåelig fase i en kvindes liv, men det betyder ikke, at vi skal lade os overmande af symptomer og ubehag. Som vejleder i NHT naturlig hormonterapi© , ønsker jeg at tage jer med på en holistisk rejse gennem denne overgangsfase, hvor vi fokuserer på balance og velvære.

De fleste har sikkert hørt om hormonterapi som en mulighed for at lindre symptomerne i overgangsalderen. Jeg ved, at mange er skeptiske og forbinder hormonterapi med noget farligt.

Men det er afgørende at forstå forskellen mellem bio-identiske og syntetiske hormonpræparater, da valget af hormonbehandling kan have betydelig indflydelse på både velbefindende og sikkerhed.

Bio-identiske Hormonpræparater:

Disse hormoner er strukturelt identiske med de hormoner, som kroppen naturligt producerer. De udvindes normalt fra planteekstrakter og fremstilles så slutproduktet er 100% identisk med kroppens hormoner i både opbygning og virkning. Dette skaber en mere naturlig og harmonisk balance i kroppen. Fordelen ved bio-identiske hormoner er, at de tolereres bedre af kroppen. Ja, kroppen kan faktisk ikke kende forskel.

Syntetiske hormonpræparater:

Disse hormoner fremstilles kunstigt og er ikke identiske med de hormoner, kroppen producerer. Derfor kan producenterne tage patent på præparatet (man kan ikke tage patent på naturen). De syntetiske hormoner kan have lignende virkninger som naturlige hormoner, men deres strukturelle forskelle kan føre til uønskede bivirkninger. Syntetiske hormonpræparater adresserer ofte ét specifikt problem

Hvorfor vælge bio-identiske hormonpræparater?

Her er 4 væsentlige årsager til at vælge bio-identiske hormoner:

 1. Naturlig Harmoni:
  Bio-identiske hormoner efterligner kroppens egne hormoner, hvilket kan bidrage til en mere naturlig balance og færre bivirkninger.
 2. Individuel Tilpasning:
  Da bio-identiske hormoner kan tilpasses individuelle behov, kan de bedre adressere de specifikke symptomer og ubalancer, som du oplever.
 3. Mindre Risiko:
  På grund af deres tættere lighed med kroppens egne hormoner er der en tendens til færre risici og bivirkninger sammenlignet med syntetiske hormoner.
 4. Holistisk Tilgang:
  Bio-identiske hormoner passer godt ind i en holistisk tilgang, der også omfatter ernæring, mindfulness, yoga og naturlige terapier for at fremme generel velvære.

Tæft dit personlige valg på et oplyst grundlæg

Når det kommer til hormonbehandling i overgangsalderen, er det afgørende at træffe et informeret valg, der passer til din krops- og sindstilstand.

Man bør ikke på egen hånd eksperimentere med hverken syntetiske eller bio-identiske hormonpræparater på egen hånd.

Som vejleder i NHT naturlig hormonterapi ønsker jeg at hjælpe dig med at forstå dine muligheder og træffe beslutninger, der er i tråd med din holistiske rejse mod balance og velvære.

Derfor vejleder jeg altid på baggrund af markedets bedste hormon-test sammenholdt med et specialudviklet spørgeskema samt vores samtale. Skulle der opstå tvivl, har jeg desuden mulighed for at trække på en omfattende erfarings-database samt kollegial sparring.

Det er stærke kort og din sikkerhed for at træffe de rigtige valg for dig.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *